Izvor: B&F Online, 01.Jun.2012, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APR: Samo dve petine privrednih društava bonitetno sposobno

Agencija za privredne registre dala je prikaz bonitetne sposobnosti privrednih društava merene novim skoringom odnosno ocenu njihove sposobnosti izmirivanja obaveza. Uslove za utvrđivanje bonitetne ocene ispunilo je svega 41.214 privrednih društava odnosno 44,9%, dok su ostala, novoosnovana, ona nad kojima je pokrenut pravni postupak, društva koja su dostavila finansijski izveštaj koji nema ili nema dovoljno podataka, ili ona koja su duži period nelikvidna su društva sa povećanim rizikom poslovanja.

Nastavak na B&F Online...






Povezane vesti

Za 793 firme u Srbiji ocena finansijskog zdravlja - A

Izvor: Danas, 01.Jun.2012

Od ukupno 91.748 privrednih društava, 41.214 ispunilo je uslove za utvrđivanje bonitetne ocene, odnosno ocene sposobnosti izmirivanja obaveza, a 793 od njih dobilo je od Agencije za privredne registre najvišu ocenu - odličan A. Još 17. 242 privredna društva dobila su ocenu veoma dobar B.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B&F Online. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B&F Online. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.