APR: Od 2020. Registar zdravstvenih ustanova

Izvor: B92, 29.Jul.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APR: Od 2020. Registar zdravstvenih ustanova

Beograd -- Agencija za privredne registre će od 11. oktobra 2020. godine početi da vodi Registar zdravstvenih ustanova i Jedinstvenu evidenciju subjekata u zdravstvu.

Registar zdravstvenih ustanova biće ustanovljen kao elektronska, javna baza podataka u koju će se upisivati zdravstvene ustanove u javnoj ili privatnoj svojini, koje obavljaju zdravstvenu delatnost na osnovu rešenja zdravstvenog, odnosno farmaceutskog inspektora o ispunjenosti propisanih uslova za obavljanje zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delatnosti, saopštio je APR.

U Jedinstvenoj evidenciji subjekata u zdravstvu biće objedinjeni podaci o zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi na teritoriji Republike Srbije. Do početka rada Registra, zdravstvene ustanove će se, kao i do sada, registrovati u nadležnim privrednim sudovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.