6G mreža u Rusiji?

Izvor: B92, 03.Avg.2020, 10:32

6G mreža u Rusiji?

Moskva -- Rusija razmatra mogućnost uvođenja 6G mreže, saopštio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Manturov je naveo da su planovi o uvođenju 6G mreže u početnoj fazi. Kako je rekao, pre toga je potrebno razviti 5G mrežu.

On je istakao da su planovi o 6G mreži na nivou naučno-istraživačkih pristupa koje imaju kompanije i dizajnerski centri koji se bave IT proizvodima.

Kako je rekao, od Ministarstva za digitalni razvoj, komunikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i medije očekuju "konačne odluke" o uvođenju 5G mreže kako bi mogli da pokrenu svoje investicione projekte, prenosi Sputnjik.

Ranije je saopšteno da je "Mapa puta" za razvoj 5G mreže u Rusiji razrađena.

Zamenik ministra za telekomunikacije Rusije Oleg Ivanov rekao je u septembru prošle godine da Rusija treba već sada da počne da razvija 6G mrežu, ne čekajući puštanje u rad 5G. To je potrebno, kako se ne bi zaostajalo za drugim državama koje su već počele istraživanja u toj oblasti, govorio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.