Rusija planira da proizvodi više miliona vakcina mesečno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 10:14

Rusija planira da proizvodi više miliona vakcina mesečno

Od početka naredne godine, Rusija planira da proizvodi vise miliona vakcina mesečno, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov u intervjuu agenciji TAS.

Prema rečima Manturova, sveukupna proizvodnja zavisiće u najvećoj meri od potražnje zdravstvenog sektora, a prva ruska vakcina, koja je razvijena u Nacionalnom istraživačkom centru za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, krenuće u serijsku proizvodnju tokom septembra.

Manturov je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će u prvih nekoliko meseci biti proizvedeno nekoliko stotina hiljada doza mesečno, da bi se od početka 2021. godine proizvodnja povećala na nekoliko miliona doza mesečno.

Prema podacima Federalne službe za zaštitu prava potrošača i dobrobit ljudi, do sada je razvijeno 26 opcija vakcine u 17 istraživačkih institucija u Rusiji, a Istraživački centar Vektor ove federalne službe razvija vakcinu u koju je integrisano šest različitih tehnoloških platformi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

6G mreža u Rusiji?

Izvor: B92, 03.Avg.2020

Moskva -- Rusija razmatra mogućnost uvođenja 6G mreže, saopštio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov...Manturov je naveo da su planovi o uvođenju 6G mreže u početnoj fazi. Kako je rekao, pre toga je potrebno razviti 5G mrežu...On je istakao da su planovi o 6G mreži na nivou...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.