Izvor: RTS, 24.Nov.2023, 20:24

Временска прогноза за 25. новембар 2023.

Током ноћи влажан снег почеће да пада на планинам, а сутра ће се забелети и нижи предели. У нижим и брдским пределима пашће од 5 до 20, а на планинама око 30 центиметара снега. На северу земље, тек понегде слаба киша. Јутарња температура ће бити виша од дневне. Ујутру >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од 3 до 7, а током дана од нуле до 5 степени. У Београду повремено слаба киша. крајем дана и увече могућа је и понека пахуља. Биће хладно, током дана око 2 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

25.11.2023. Субота: Ветровито и хладно. На северу Србије умерено облачно, током дана тек понегде са слабом, краткотрајном кишом. У осталим пределима облачно са падавинама: у брдско-планинским пределима са снегом уз повећање висине снежног покривача, а у нижим пределима са кишом која ће од средине дана и после подне са даљим падом температуре прећи у снег. Више падавина биће на југозападу, југу, југоистоку и истоку Србије, у нижим и брдским пределима формирање снежног покривача висине од 5 до 20 cm, на планинама локално и више од 30 cm. Дуваће слаб и умерен, повремено и јак северозападни ветар. Јутарња температура од 3 до 7, дневна температура у паду и средином дана и после подне кретаће се од 0 на југу до 5 степени на северу Војводине и у Неготинској Крајини.Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 12h, вероватноћа 90%. Формирање снежног покривача ≥ 10 cm за 12h, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.
26.11.2023. Недеља: Умерено до потпуно облачно, хладно и ветровито, местимично са краткотрајним снегом или пљусковима снега. Више падавина очекује се на истоку и југоистоку земље, али ће та количина падавина бити мања у односу на суботу. Ветар умерен и јак, северни и северозападни, понегде и са ударима олујне јачине. Најнижа температура од -4 до 3, највиша од 1 до 6 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Снег уз мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.
27.11.2023. Понедељак: Ујутро делимично ведро уз слаб и умерен мраз. Током дана променљиво облачно и углавном суво. Северозападни ветар биће у слабљењу и скретању на југозападни, а после подне у кошавском подручју на југоисточни. Најнижа температура од -7 до 1, највиша од 4 до 9 степени. У току ноћи са севера и запада јаче наоблачење с кишом, а кошава ће бити у појачању. Упозорење: Tmin < -5 степени, вероватноћа 90%.
28.11.2023. Уторак: Облачно и ветровито, местимично са кишом, на планинама и са снегом, уз умерен и јак јужни и југоисточни ветар. После подне и увече ветар ће скренути на умерен и јак северозападни, са ударима који могу имати и олујну јачину, а увече и током ноћи киша ће прећи у суснежицу и снег понегде и у нижим пределима. Најнижа температура од -2 до 5, највиша од 3 до 9 степени. Упозорење: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 80%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 29.11.2023. до 03.12.2023.)
У среду хладно уз постепено разведравање са северозапада, док ће се у брдско-планинским пределима задржати претежно облачно, још понегде са слабим снегом. У четвртак суво са дужим сунчаним интервалима. Затим претежно облачно, у петак увече на северозападу, а за викенд и у осталим крајевима са кишом, суснежицом и снегом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.