100 EVRA OD DRŽAVE DOBIJAJU I ONI KOJI IMAJU 30 GODINA? Ministarstvo finansija potvrdilo, OVO je jedini uslov

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2022, 11:33

100 EVRA OD DRŽAVE DOBIJAJU I ONI KOJI IMAJU 30 GODINA? Ministarstvo finansija potvrdilo, OVO je jedini uslov

Kako je ministar finansija Siniša Mali saopštio, isplata će biti izvršena u prva tri dana juna.

Prijava za jednokratnu novčanu pomoć države počela je u ponedeljak u ponoć.

Mladi od 16 do 29 godina, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs do 31. maja.

Oni koji su se već prijavili ne treba da se ponovo prijavljuju, njima će automatski biti uplaćen novac, ali se otvara proces prijave za one koji su u međuvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napunili 16 godina, ili su na neki drugi način stekli to pravo, odnosno ukoliko su prošlog puta imali pravo ali nisu želeli da ga iskoriste.

Pitanje koje najviše muči građane jeste da li oni, koji su u međuvremenu napunili 30 godina imaju pravo na ovu pomoć države.

Kako su istakli u Ministarstvu finansija, svi oni koji su se prijavili za 100 evra u februaru automatski su prijavljeni i nalaze se u sistemu za pomoć države u junu, bez obzira da li su u međuvremenu napunili 30 godina.

Ipak, postoji i izuzetak, a on se odnosi na sve one koji se iz određenih razloga nisu prijavili za pomoć u februaru.

- Građani koji se u januaru nisu prijavili za pomoć države od 100 evra, a u međuvremenu su, zaključno sa 1. junom napunili 30 godina, gube pravo na ovu državnu pomoć - rečeno je u Ministarstvu finansija.

Kako je ministar finansija Siniša Mali saopštio, isplata će biti izvršena u prva tri dana juna.

- Isplata će se vršiti u prva tri dana juna. Podsećamo da je u prvom krugu 100 evra dobilo 1.059.425 mladih, a sada nastavljamo da pomažemo naše gradjane i da ispunjavamo obećanja - saopštio je ministar finansija Siniša Mali na svom zvaničnom Instagram profilu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.