Izvor: RTS, 28.Nov.2023, 15:50

Очекује се пуштање још 10 талаца из Газе; Катар ради на продужењу примирја

Израелске власти добиле су списак талаца који Хамас треба да ослободи данас. Очекује се пуштање још 10 талаца које у гази држи Хамас и друге милитистичке групе, након што је четвородневно примирје продужено за 48 сат. Током четири дана примирја из заточеништва је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пуштено 50 Израелаца које је Хамас отео 7. октобра. У замену за њих Израел је пустио 150 Палестинаца које је држао у затвору. Катар и даље посредује између Израела и Хамаса како би се примирје продужило и после истека од 48 сати. Израелске снаге убиле су двојицу Палестинаца на Западној обали, објавио је израелски лист Харец. Генерални секретар УН Антонио Гутерес рекао је да Палестинци пролазе кроз једно од најмрачнијих поглавља у својој историји.
Израел није званично потврдио да ће примирје са Хамасом бити продужено на још два дана иако су званичници Катара, САД и УН поздравили одлуку о продужењу примирја.
Хамас је саопштио да ће током дводневног примирја пустити још 20 талаца које је из Израела отео 7. октобра.
Четвртог дана примирја у Појас Газе је ушло 200 камиона помоћи и 4 цистерне са горивом, али из агенција УН које дистрибуирају помоћ кажу да недовољно помоћи стиже на север Газе која је претрпела највећа разарања у рату који траје више од 50 дана.
Ситуацију у Појасу Газе додатно отежавају киша и лоше време, а велики број цивила склониште тражи међу рушевинама зграда.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.