Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 15:58

Брзом интервенцијом у Ргошту ватрогасци извукли из бунара дечака и његовог пса

Захваљујући брзој интервенцији књажевачких ватрогасаца, покушај петнаестогодишњег дечака из села Ргоште, да спаси свог пса који је јуче поподне упао у бунар, завршио се, на срећу, без последица. Дечак је после извлачења из бунара прегледан у болници у Књажевцу, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << није озбиљно повређен и већ данас је у школи са својим друговима.
Да би извукао свог љубимца дечак се спустио у пресахли бунар у дворишту суседне куће, из којег више није могао да сам да изађе и почео је да дозива помоћ. Све се одиграло јуче око петнаест и тридесет часова.

“Моја најмлађа сестра је била напољу и она га је чула. Ушла је унутра и почела да вришти - мама, мама, мама и ми смо изашли. Ја кажем: бато, могу некако да ти помогнем да изађеш. Каже: Не може!”, препричава сестра Нина Маринковић.
Кума Данијела Милановић додаје: „Дечак је са најбољом намером ушао у бунар да би спасио свог кућног љубимца. У бунару је био тотални мрак, дечак се није видео у бунару од мрака”.
Ватрогасци Стефан Јаневски, Зоран Ненковић и Ивица Стаменковић по дојави за свега десетак минута били су у селу и почели акцију извлачења дечака и пса из бунара.
“У бунару се није налазила вода, бунар је био дубине око десетак метара. Спустили смо колегу конопцима и појасом у бунар. Онда смо доле везали дечака и приступили акцији извлачења дечака из бунара. Потом смо исто урадили и са псом. Они су били у свесном стању, а дечак се жалио на повреду десне ноге”, наводи Зоран Ненковић, вођа Ватрогасно-спасилачке јединице Књажевац.
Дечак је прегледан у Књажевачкој болници, а потом пуштен кући. Иако се све срећно завршило, ипак, за сада остаје нејасно из којих разлога је био померен дрвени поклопац на бунару, који, како кажу комшије, увек стоји преко отвора.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.