Бајатовић: Имамо залиха гаса за три недеље

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Бајатовић: Имамо залиха гаса за три недеље

/дневник.рс/ Генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић изјавио је данас да у овом тренутку имамо залихе гаса за три недеље, уколико се потрошња настави овим темпом. Србија има могућност да у сваком тренутку повуче 15 милиона метара кубних гаса, што је довољно да се подмире >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << потребе јер је максимална дневна потрошња око 12 милиона метара кубних, рекао је он у емисији "Један на један" Радио телевизије Војводина.


"У наредних двадесетак дана не треба очекивати никакве рестрикције", истакао је Бајатовић, додајући да верује да ни након тог периода неће бити рестрикција јер ће потрошња бити смањена, а и наћи ће се средства да се набаве количине гаса које, евентуално, буду недостајале.
Он је напоменуо да Србија у овом тренутку може да рачуна на 350 милиона метара кубних гаса из складишта у Банатском Двору.
Говорећи о уговору са Русијом о испоруци гаса, директор "Србијагаса" је казао да очекује да средином марта буде потписан дугорочни, десетогодишњи уговор, који ће Србији омогућити бројне користи.
(Тањуг)

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.