Australija se priprema za novu dozu pustošenja požarima

Izvor: Beta, 26.Dec.2019, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija se priprema za novu dozu pustošenja požarima

Područja Australije koja su opustošili smrtonosni požari, doživela su u sredu privremeno olakšanje, ali očekuje se da će se uslovi za jačanje požara vratiti idućeg vikenda.U proteklih nekoliko meseci širom tog kontinenta, upola većeg od Evrope, izgorelo je rastinje na oko pet miliona hektara, pri čemu je poginulo devet ljudi, a više od 950 kuća je uništeno.Novi Južni Vels, najnaseljenija savezna država u toj zemlji, poprište je većine štete: oko 850 domova je razoreno. Delovi Novog Južnog Velsa, uključujući Sidnej, imali su relativno hladno i vlažno vreme na Božić, ali i dalje gori više od 70 požara širom te države.Novi Južni Vels je u jednonedeljnom vanrednom stanju koje bi trebalo da se okonča u noći izmedju srede i četvrtka.Oko 2.000 vatrogasaca s 400 vatrogasnih kamiona bori se s požarima u nešto povoljnijim uslovima, ali najavljeno je da se visoka letnja temperatura vraća.U priobalnom delu Sidneja se očekuje da će u nedelju biti 31 stepen Celzijusa, dok bi u zapadnim delovima tog grada, ka pustinji u unutrašnjosti kontinenta, temperatura ponovo mogla dostići i 41 stepen. Procene opasnosti od požara su i dalje veoma visoke u severozapadnom Novom Južnom Velsu, dok su između visoke i umerene za druge delove te države.U ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija se priprema za novu dozu pustošenja požarima

Izvor: Danas, 26.Dec.2019

Područja Australije koja su opustošili smrtonosni požari, doživela su u sredu privremeno olakšanje, ali očekuje se da će se uslovi za jačanje požara vratiti idućeg vikenda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.