Živković: EPS pouzdan i neretko neophodan partner za investitore u zelenu energiju

Izvor: Beta Video, 26.Mar.2024, 23:43

Živković: EPS pouzdan i neretko neophodan partner za investitore u zelenu energiju

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora EPS-a Dušan Živković je rekao da je potpisivanje ugovora sa kompanijom Enlight K2-Wind za vetroelektranu ``Pupin`` nastavak su rada i nastojanja Ministarstva rudarstva i energetike i kompanija u elektroenergetskom sektoru da zajednički u budućnosti povećaju udeo zelene energije u Srbiji. ``Ugovor sa vetroparkom koji se potpisuje na 15 godina, potvrda je da je EPS pouzdan i neretko neophodan partner za investitore u zelenu energiju. Važno je što će EPS po završetku gradnje vetroparka, snage 95,5 megavata, preuzimati svu proizvedenu električnu energiju``, kazao je Živković. (CH4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

EPS i kompanija „Enlight K2- Wind“ potpisali ugovore za više zelene energije

Izvor: Danas, 27.Mar.2024, 10:07

Elektroprivreda Srbije" i kompanija "Enlight K2- Wind" potpisali su ugovore kojima se omogućava više zelene energije za snabdevanje domaćeg tržišta, na osnovu aukcija za dodelu tržišnih premija za obnovljive izvore energije koje je sprovelo Ministarstvo rudarstva i energetike, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.