Niš, Pirot, Dimitrovgrad, Bela Palanka i Svrljig bili bez struje, ne zna se uzrok

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2023, 10:12

Niš, Pirot, Dimitrovgrad, Bela Palanka i Svrljig bili bez struje, ne zna se uzrok

Nesto pre 9:30 širi centar Niša, okolna naselja i ulice, kao i delovi Pirota, Dimitrovgrada, Bele Palanke i Svrljiga ostali su bez struje, zbog čega i semafori na mnogim raskrsnicama nisu radili. Nepoznato šta je uzrok, čeka se na odgovor nadležnih.

Kako javljaju čitaoci, bez struje su bili stanari koji žive oko Doma zdravlja, na bulevarima Nemanjića i Zorana Đinđića, deo Palilule, Crvenog krsta, Niške Banje, kao i naselja Durlan, Duvanište, Brzi Brod,...
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Iz EDS-a su saopštili da je uzrok nestajanja struje kvar na visokonaponskoj trafostanici koja je u nadležnosti EMS-a.

Kada je reč o prenosnom sistemu, normalno napajanje električnom energijom uspostavljeno je u 10:03. Do prekida u napajanju došlo je u 9:26 usled preskoka na sabirnicama u postrojenju 110 kV TS Niš 2 - kratko su odgovorili iz EMS-a.

Da li će ponovo doći do nestajanja struje, iz EMS-a nisu odgovorili.

Inače, EDS je ranije najavio pojedina isključenja.

*Tekst je dopunjen informacijama iz EDS-a i EMS-a.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.