Struja i gas skuplji od 1. januara, potvrdila ministarka

Izvor: Beta, 20.Nov.2022, 16:20

Struja i gas skuplji od 1. januara, potvrdila ministarka

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Djedović potvrdila je za RTS da će struja 1. januara poskupeti za manje od deset odsto, a gas za 11 odsto.Prema proračunima EPS-a, za prosečnu potrošnju struje domaćinstva, račun će biti uvećan za oko 300 dinara.Kako je naveo RTS, poslednje poskupljenje struje od 6,5 odsto bilo je 1. septembra.Gas će u Srbiji od naredne godine poskupeti za 11 odsto, a poslednje poskupljenje gasa bilo je od devet procenata u avgustu."Gas u Srbiji je u ovom trenutku medju najjeftinijima za industriju i treći najpovoljniji u Evropi za domaćinstva", napisala je na Instagram nalogu ministarka Djedović.Naglasila je da će država nastaviti da subvencioniše cenu struje, pa će tako cena električne energije u Srbiji biti medju najnižim u Evropi.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U oktobru Srbija uštedela 11 odsto struje, Bjeličić otkriva ko je ostvario najveće popuste

Izvor: RTS, 21.Nov.2022, 11:53

Direktor snabdevanja električnom energijom u ogranku "EPS Snabdevanje" Aleksandar Bjeličić rekao je za RTS da je od 3,37 miliona domaćinstava, njih 45 odsto smanjilo potrošnju struje u oktobru. Napominje da su i građani i privreda ozbiljno shvatili energetsku krizu, pa je ukupna potrošnja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.