Strateški partneri za projekte EPS-a

Izvor: RTS, 20.Sep.2012, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strateški partneri za projekte EPS-a

Za projekte koje razvija Elektroprivreda Srbije postoji više potencijalnih strateških partnera, saopštio EPS.

Elektroprivreda Srbije saopštila je da za projekte koje razvija ta kompanija postoji više potencijalnih strateških partnera.

"Ta potencijalna partnerstva neće se ni u budućnosti ni na koji način međusobno opstruirati i radiće se u skladu sa planom, potpisanim sporazumima, memorandumima i ugovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i to sve dok se ne potpiše obavezujući ugovor o osnivanju projektne kompanije", naveo je EPS povodom različitih tumačenja potpisanog memoranduma između EPS-a i nemačke energetske kompanije RWE.

Dodaje se i da će "uvođenje svetskih referentnih energetskih kompanija kroz transfer znanja i kapitala omogućiti EPS-u efikasniju realizaciju projekata".

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će uskoro biti potpisan ugovor između EPS-a i RWE o izgradnji termoelektrane "Nikola Tesla B3".

O izgradnji tog postrojenja EPS je prošle jeseni potpisao protokol sa kineskim konzorcijumom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.