EPS: Za projekte ima više partnera

Izvor: B92, 20.Sep.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Za projekte ima više partnera

Beograd -- Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da za projekte koje razvija ta kompanija postoji više potencijalnih strateških partnera.

"Ta potencijalna partnerstva neće se ni u budućnosti ni na koji način međusobno opstruirati i radiće se u skladu sa planom, potpisanim sporazumima, memorandumima i ugovorima i to sve dok se ne potpiše obavezujući ugovor o osnivanju projektne kompanije", naveo je EPS povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << različitih tumačenja potpisanog memoranduma između EPS-a i nemačke energetske kompanije RWE.

Dodaje se da će "uvođenje svetskih referentnih energetskih kompanija kroz transfer znanja i kapitala omogućiće EPS-u efikasniju realizaciju projekata".

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će uskoro biti potpisan ugovor između EPS-a i RWE o izgradnji termoelektrane "Nikola Tesla B3".

O izgradnji tog postrojenja EPS je prošle jeseni potpisao protokol sa kineskim konzorcijumom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EPS ima više "potencijalnih partnera"

Izvor: Akter, 20.Sep.2012

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da za projekte koje razvija ta kompanija postoji više potencijalnih strateških partnera

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.