Socijalno ugroženi da se prijave za besplatne kilovate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalno ugroženi da se prijave za besplatne kilovate

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da svi socijalno ugroženi građani imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije.

Kako se navodi, potrebno je samo da se ti građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, jer EPS nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

EPS podseća da je na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. koristilo u proseku 48.000 domaćinstava mesečno i da oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinara ili popust u visini računa.

"Zaposleni u EPS-u saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara. Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije", piše u saopštenju .

Dodaje se i da je ta tragedija opomena da samovlasno priključenje na električnu mrežu, pored toga što predstavlja krivično delo, ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi i može da dovode do najtežih posledica - gubitka ljudskog života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.