Izvor: RTS, 16.Jan.2021, 18:28

Sela Jablaničkog okruga i dalje bez struje

Najveći problem u Jablaničkom okrugu je i dalje snabdevanje električnom energijom.
I pored velikih napora radnika EPS-a koji su došli skoro iz svih krajeva Srbije u opštini Medveđa sedmi dan bez struje su 23 sela, a 56 trafostanica nije u funkciji.

Bez struje su i stanovnici sedam sela ka administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom u opštini Lebane i desetak sela u opštini Crna Trava.
Leskovačkim planinskim selima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Oruglica, Gagince, Melovo i Ravni Del juče su dopremljene osnovne životne namirnice.
Putevi ka ovim selima su očišćeni, a radnici EPS-a rade na otklanjanju kvarova.
Preko Srpko-ruskog humanitarnog centra u Nišu obezbeđen je agregat snage 120 kilovata i već predat leskovačkoj elektrodistribuciji.
Privredna komora Srbije takođe je obezbedila 40 agragata i nekoliko terenskih vozila koji će opštinama Medveđa, Lebane, Bojnik i Crna Trava biti dopremljeni početkom naredne nedelje.
Ministar Novica Tončev posetio je Vlasotince i uručio pomoć, pet šlepera vode.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.