Podbačaj broja Netflix-ovih pretplatnika

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Apr.2021, 13:33

Podbačaj broja Netflix-ovih pretplatnika

Deonice Netflix-a pale su čak 11% u trgovini nakon što je kompanija u svom izveštaju o dobiti u prvom tromesečju prijavila veliku podbačaj u broju pretplatnika.

Kompanija je takođe rekla da očekuje samo oko milion novih pretplatnika u tekućem tromesečju.

Ključne brojke:

Zarada po deonici (EPS): 3,75 USD nasuprot 2,97 USD, prema istraživanju analitičara Refinitiv

Prihod: >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << 7,16 milijardi dolara nasuprot 7,13 milijardi očekivanih dolara, navodi Refinitiv

Broj novih pretplatnika: 3,98 miliona u odnosu na 6,2 miliona, prema Factset-u

Verujemo da je rast plaćenog članstva usporen zbog velikog povlačenja Covid-19 u 2020. godini i lakšeg sadržaja u prvoj polovini ove godine, zbog kašnjenja u proizvodnji Covid-19„, napisao je Netflix u svom pismu deoničarima.

Prihod kompanije i dalje je rastao za 24% na godišnjem nivou i bio je u skladu s prognozom za početak tromesečja, rekao je Netflix. I dobit je značajno nadmašila očekivanja analitičara ali investitorima je ipak očito najjače „zazvonila“ brojka o skromnom broju novih pretplatnika.

Netflix se na tržištu bori protiv niza konkurenata, uključujući Disneyev Disney + i Hulu, AT&T-ov HBO Max, Apple TV +, Amazon Prime i Comcast NBCUniversal’s Peacock. Kompanija je u svom izveštaju rekla da ne veruje da je konkurencija odigrala odlučujuću ulogu u ostvarenim rezultatima.

Izvor:

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.