O poskupljenju struje odlučiće nova vlada

Izvor: Politika, 19.Jun.2012, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O poskupljenju struje odlučiće nova vlada

BEOGRAD – Savetnik premijera Srbije Petar Škundrić izjavio je da ne može da precizira koliko će struja poskupeti, i da će o tome odlučiti nova vlada.

Na skupu u Privrednoj komori Srbije „Elektroprivreda Srbije - temeljni oslonac reindustrijalizacije Srbije” generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković je rekao novinarima da je studija Svetske banke pokazala da struja u Srbiji treba da poskupi 40 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << do 80 odsto u naredne tri do četiri godine.

On je naveo da je struja u Srbiji najjeftinija u regionu i da se EPS suočava sa velikim problemima, posebno u realizaciji neophodnih investicija.

----------------------------------------------

Škundrić očekuje dogovor o vladi za sedam dana

BEOGRAD – Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Petar Škundrić izjavio je da odlazak predsednika SPS Ivice Dačić u Moskvu, drugi put za mesec dana, nema nikakve veze sa formiranjem nove vlade i rekao da očekuje da će nova vladajuća koalicija biti dogovorena za sedam do osam dana.

U izjavi novinarima u Privrednoj komori Srbije, Škundrić je negirao da Dačićeve posete Moskvi imaju veze sa formiranjem nove vlade Srbije.

rekao je da su to sastanci koji se planiraju od šest do 12 meseci unapred i da Dačić mora da se drži tog plana ukoliko želi da poštuje obaveze ugovorene sa stranim partnerima.

Povodom napisa u medijima da je Rusija ponudila kredit od tri milijarde dolara Srbiji ukoliko Dačić prihvati koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Škundrić je istakao da ne zna ni za kakve nove ponude, već da ranije dogovoreni ugovor o strateškom partnerstvu, između ostalog, predviđa investicije i u energetiku.

Škundrić je kazao da očekuje da se pregovori o formiranju vlade završe za sedam do osam dana, ali nije želeo da spekuliše koje će stranke činiti vladajuću koaliciju.

On je rekao da procenu bazira na činjenici da su sve stranke koje su potencijalni članovi buduće vladajuće koalicije, iznele svoje stavove i principe na kojima žele da se formira nova vlast.

Kako je naveo, SPS još nije pregovarao sa SNS, ali postoje kontakti među svim strankama o pitanjima i principima bitnim za formiranje nove vlade.

Beta

objavljeno: 19.06.2012.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Po studiji Svetske banke struja u Srbiji bi trebalo da poskupi

Izvor: Beta Video, 19.Jun.2012

BEOGRAD - Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković: Studija Svetske banke pokazala je da bi struja u Srbiji trebalo da poskupi od 40 do 80 odsto (CH 2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Škundrić: O poskupljenju struje odlučiće nova vlada

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012

Studija Svetske banke pokazala da struja u Srbiji treba da poskupi 40 do 80 odsto u naredne tri do četiri godine..BEOGRAD - Savetnik premijera Srbije Petar Škundrić izjavio je danas da ne može da precizira koliko će struja poskupeti i da će o tome odlučiti nova vlada...Na skupu u Privrednoj komori...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.