Naložene smene zbog računa za struju

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naložene smene zbog računa za struju

Direktorima elektrodistribudija v. d. generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović naložio je da najkasnije do 1. februara smene odgovorne za propuste u decembarskim računima. Preduzeću "EPS snabdevanje" stiglo je ukupno 40.816 prigovora.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović naložio je direktorima elektrodistribucija da najkasnije do 1. februara smene odgovorne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za propuste u decembarskim računima za struju. 

EPS je saopštio da je Obradović na sastanku s direktorima elektrodistribucija naložio smenjivanje pomoćnika direktora za ekonomiju poslovanja Elektrodistribucije Beograd (EDB), direktora Direkcije za informatiku i telekomunikacije u EDB, rukovodioca Pogona "Beograd" u EDB-u, direktora Direkcije za trgovinu električnom energijom u Jugoistoku.

Prvi čovek EPS-a je naložio i smenjivanje direktora Centra za informacione tehnologije u Jugoistoku, direktora Direkcije za trgovinu električnom energijom u Elektrosrbiji, direktora Direkcije za trgovinu električnom energijom u "Centru" i direktora izvršne funkcije za poslovni sistem u Elektrovojvodini.

Obradović je predložio niz mera da se greške ne bi ponovile u narednim računima.

Najavio je proveru rada svih rukovodilaca koji su odgovorni za proceduru u vezi s oračunima, tako da računi ubuduće budu takvi da se ne može sumnjati u njihovu ispravnost.

"Pojedinačne greške poput decembarskih, koje su dovele do velikog nezadovoljstva kupaca, ne smeju da se ponove i zato će, pored redovnih, biti i vanredne kontrole očitavanja brojila", rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a.

Naloženo je da rukovodioci ekipa za očitavanje još jednom provere rezultate očitanog stanja.

Pri narednom mesečnom obračunu utrošene električne energije biće i logičke kontrole da se ne bi ponovo desilo da građanima stižu računi s milionskim iznosima.

Više od 40.000 prigovora zbog računa 

Prema podacima kojima raspolaže radna grupa za utvrđivanje uzroka uvećanih decembarskih računa za utrošenu električnu energiju i gas, preduzeću "EPS snabdevanje" je stiglo ukupno 40.816 prigovora.

Radna grupa, koju čine predstavnici Ministarstva, Agencije za energetiku i Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), konačne rezultate analize trebalo bi da saopšti do 20. februara.

Radna grupa, koja je juče održala prvi sastanak, tražila je od EPS-a da se do narednog sastanka dopune određeni podaci, a preliminarne analize ukazuju da je problem nastao zbog greški u očitavanju i u sistemu obračuna.

Kad je reč o primedbama na račune za gas, statistički podaci govore da je u decembru po pravilu veća potrošnja gasa u odnosu na novembar, ali postoje indicije da je i kvalitet gasa uticao na veću potrošnju u decembru 2013. godine.

Radnoj grupi će do narednog sastanka biti dostavljeni izveštaji sa gasnih hromatografa (uređaja koji mere kvalitet gasa) koji će pokazati da li su opravdane sumnje da je u većem procentu korišćen domaći gas, koji je slabijeg kvaliteta.

Pored toga, primećeno je da su sporadično, napravljeni i propusti u obračunu potrošenog gasa i da je u proračunu PDV-a bilo grešaka kod pojedinih distributera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nove smene u EPS-u

Izvor: RTS, 28.Jan.2014

Direktorima elektrodistribucija v. d. generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović naložio je da najkasnije do 1. februara smene odgovorne za propuste u decembarskim računima. Preduzeću "EPS Snabdevanje" stiglo je ukupno 40.816 prigovora...Vršilac dužnosti generalnog direktora "Elektroprivrede...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.