Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska elektroprivreda tuži Srbiju

Kosovska elektro korporacija (KEK) podnela je u ponedeljak tužbu protiv Republike Srbije zbog neispunjavanja zakonskih obaveza prema Sporazumu o energetskom sektoru, javlja Tanjug. Kako se navodi u saopštenju KEK tužba je početkom godine podneta kod Sekretarijata sektora za energiju a započeli su i sa "zakonskim aktivnostima" protiv Elektroprivrede Srbije i Elektrokosmeta zbog nelegelanog rada i delovanja na severu Kosova. U KEK smatraju da su oni zahvaljujući zakonskom i ...
Pogledaj vesti o: EPS,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska kompanija tužila Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2012

Kosovska elektro korporacija podnela je u ponedeljak tužbu protiv Republike Srbije zbog neispunjavanja zakonskih obaveza prema Sporazumu o energetskom sektoru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

KEK tuži Srbiju i traži 30 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2012, 04:55

Kosovska elektronergetska korporacija saopštila je da kompanije "Elektrokosmet" i "Elektroprivreda Srbije" ilegalno deluju na području Kosova severno od reke Ibar.

Nastavak na Vesti-online.com...

Tužba KEK-a je neosnovana

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2012

Tužba Kosovske elektrokorporacije protiv Elektroprivrede Srbije i Elektrokosmeta je neutemeljena, neosnovana i još jedan u nizu jednostranih poteza Prištine, sračunat da bi se izvršio dodatani pritisak na Srbe u severnom delu Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar za KiM Goran Bogdanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.