Elektroenergetski sistem stabilan

Izvor: NaDlanu.com, 04.Feb.2012, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektroenergetski sistem stabilan

Elektroenergetski sistem u Srbiji je stabilan i ne očekuju se problemi u snadbevanju strujom i pored povećane potrošnje zbog hladnog vremena.

Kako su istakli u EPS-u, u petak je na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije zabeležena rekordna potrošnja od 139,57 miliona kilovat sati.Uvezeno je 11,95 miliona kilovat sati da bi se obezbedilo regularno snadbevanje za svih 3,5 miliona potrošača.Potrošnja struje u celoj Srbiji, sa Kosovom i Metohijom, 3. februara bila je 156,89 miliona kilovat sati što je nešto manje od nedavno zabeleženog rekorda od 159,27.Svi raspoloživi proizvodni kapaciteti EPS-a su u pogonu, a zbog najave o hladnom vremenu u narednom periodu Elektroprivreda je spremna da sopstvenom proizvodnjom i dodatnim uvozom obezbedi sigurno snadbevanje, rečeno je u EPS-u. BEOGRAD, 4. februara 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.