EPS-u isključena struja zbog neplaćenih računa

Izvor: Njuz.net, 30.Maj.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS-u isključena struja zbog neplaćenih računa

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
U EPS-u kažu da su im isekli struju bez ikakvog razumevanja za njihovu situaciju

BEOGRAD, 30. maj 2012, (Njuz) - Direkciji Elektroprivrede Srbije danas je isključena električna energija zbog neizmirenih računa za prethodna tri meseca, javlja reporter Njuza sa lica mesta.
Direkciji je struja isključena posle više upozorenja od strane sektora za trgovinu električnom energijom na koja se direkcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << oglušila, uprkos dugu od preko 50 miliona dinara.
- Dugovanja za utrošenu struju po računu iz aprila su enromna i zahtevala su da delujemo hitno i trenutno, a jedini efikasan način je bilo isključenje ovog potrošača sa mreže - rekli su nam u sektoru za trgovinu električnom energijom.
Isključenje je izvršeno na dalekovodu a ne na kućnom priključku, tako da će Direkcija, osim duga, morati da plat ii troškove ponovnog priključenja u iznosu od 4.437 dinara.
- Reč je o vanrednim merama isključenja koje su dale veoma dobre rezultate. Za pet dana od firmi iz sistema EPS-a naplaćena je polovina dugovanja, a prinudna naplata biće obavljana ove i sledeće nedelje. EPS-ove firme za struju duguju oko 600 miliona dinara, a struja će biti isključena onima koji duguju više od 5.000 dinara, odnosno 99,9 odsto dužnika - rekli su naši sagovornici iz Sektora za trgovinu električnom energijom.
U Direkciji, sa druge strane, tvrde da im je ugrožen poslovni process i da u Sektoru trgovine nisu hteli čak da čuju ni za neki oblik nagodbe i plaćanje duga u ratama.
- Samo su došli i isekli nam struju, bez ikakvog razumevanja za našu situaciju. Ponudili smo da dug platimo na više mesečnih rata, ali su oni ostali pri tome da moramo da platimo ceo iznos odjednom. Ugroženo nam je poslovanje jer ne možemo da proizvodimo i distribuiramo struju u ovakvim neljudskim uslovima. Iz kopova i elektrana nam izveštaje šalju pismom, a mi onda moramo pod svećama da ih čitamo i odgovaramo pisanim putem. Poneastaje nam novac za markice jer nam je budžet prilično tanak, pošto pokušavamo da sakupimo novac da platimo struju - rekli su nam u Direkciji EPS-a.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.