EPS ponovo kontroliše trafostanicu

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 22.Jul.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS ponovo kontroliše trafostanicu

(Beta, arhiva)

Štrpce, Beograd -- Radnici Elektroprivrede Srbije ponovo su preuzeli kontrolu nad trafo stanicom u Štrpcu, posle današnjeg nasilnog ulaska radnika KEK-a.

Četrnaest radnika Elektroprivrede Srbije vratili su se u trafostanicu u Štrpcu, koju su jutros nasilno preuzeli pripadnici Kosovske elektroenergetske korporacije, uz podršku pripadnika Kosovske policijske službe, potvrdio je Tanjugu predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović.

Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da su se u popodnevnim časovima ispred trafostanice masovno okupili Srbi iz te opštine i da su pripadnici kosovske policije, zajedno sa radnicima KEK-a, bili primorani da napuste taj objekat.

On je dodao da će večeras biti održana vanredna sednica Skupštine opštine Štrpce, na kojoj će biti donete odluke o daljim koracima, vezano za, kako je rekao, alarmantno stanje izazvano isključenjem struje ovoj opštini.

Mihajlović je rekao da su današnji razgovori predstavnika Srba iz Štrpca i radnika KEK-a o snabdevanju strujom propali.

On je kazao da predstavnici KEK-a nisu odustali od svojih maksimalističkih zahteva, a to je nadležnost nad trafostanicom u Štrpcu i potpisivanje kolektivnih i pojedinačnih ugovora sa tom korporacijom, kako bi se ponovo uspostavilo napajanje strujom ove opštine.

Opština Štrpce bez struje je od 30. juna. Žitelji te opštine su prvih deset dana bili su pod jakim režimom redukcija i struju su imali samo od ponoći do sedam časova ujutru, a od 11. jula su u potpunosti bez električne energije.

Ivanović osudio preuzimanje stanice

Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović najoštrije je osudio "primenu sile i nasilno zauzimanje" trafo stanice u Štrpcu od strane KEK-a, i zatražio da stvari budu vraćene na pređašnje stanje.

"Smatram da je to akt koji će sigurno uznemiriti postojeće stanovništvo, koje je inače izmučeno dugotrajnom nestašicom i isključenjima struje, što takođe predstavlja svojevrstan pritisak na te ljude", rekao je Ivanović agenciji Tanjug.

Ivanović je podsetio da je KEK odlučio da preuzme trafostanicu u Štrpcu u trenutku kada su u toku razgovori o rešenju problema, i kada je rešenje bilo na pomolu.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi 21 dan bez struje

Izvor: S media, 21.Jul.2009, 19:35

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović rekao da su Srbi iz Štrpca, posle 21 dana bez struje, spremni na dodatne ustupke, kako bi se postigao dogovor sa Kosovskom elektroenergetskom kompanijom. ..Mihajlović je rekao da su 14 zaposlenih u trafostanici u Štrpcu spremni da prihvati neke od budućih...

Nastavak na S media...

Radnici KEK-a upali u trafostanicu u Štrpcu

Izvor: RTS, 22.Jul.2009

U trafostanicu u Štrpcu, koju su jutros, uz podršku pripadnika Kosovske policijske službe, nasilno preuzeli pripadnici KEK-a, vratili se radnici EPS-a. Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović kaže da su radnici vratili zahvaljujući protestu Srba iz te opštine. ..Četrnaest radnika Elektroprivrede...

Nastavak na RTS...

EPS ponovo kontroliše trafo

Izvor: TV Avala, 22.Jul.2009

Radnici Elektroprivrede Srbije ponovo su preuzeli kontrolu nad trafo stanicom u Štrpcu, posle današnjeg nasilnog ulaska radnika KEK, javlja KIM radio.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.