EPS o povećanom računu: Dobićete odgovor u zakonskom roku VIDEO

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 19:27

EPS o povećanom računu: Dobićete odgovor u zakonskom roku VIDEO

Mnogi građani doživeli su "elektrošok" u vidu gotovo dupliranih računa za potrošenu struju tokom jula.

Osim što nije bilo zvaničnog poskupljenja, a i jul je pa su mnogi bili na odmoru - dakle aparati na struju bili su isključeni, nije jasno kako je EPS došao do takve računice.

Mnogi su na društvenim mrežama podelili nezadovoljstvo zbog visokih računa u vreme kada su bili odsutni iz svojih stanova. Iz udruženja Efektiva kažu da se u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može samo nagađati zbog čega su računi veći.

"Na bazi onoga što su nam potrošači slali moguće je da je došlo do pogrešnog očitavnja ili nije bilo očitavanja pa su ati parametri unošeni napamet.Videli smo na nekim računima da je došlo do promene odnosa više i niže tarife u okdviru zelne iplave zone da recimo ljudi koji su naprimer u julu prošle godine imali su mnogo niže više tarife sad je taj deo više tarife značajnije veći", kaže Dejan Gavrilović iz udruženja Efektiva za TV Prva.

Korisnici koja se žalila pismenim putem, EPS je odgovorio: "Vaša reklamacija je zavedena i prosleđena nadležnoj službi na dalje rešavanje od koje ćete dobiti odgovor u zakonom predviđenom roku."

Nekoliko potrošača prijavilo je apsurdnu situaciju koja potvrđuje da očitavanja nije ni bilo. Njima na računu stoji jedno stanje brojila a oni kada fizički pogledaju brojilo nekoliko dana nakon očitavanja stanje brojila je manje.

Opširnije u video-prilogu TV Prva:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.