EPS nije nadležan za oslabadjanje od TV takse

Izvor: NiskeVesti.rs, 24.Feb.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS nije nadležan za oslabadjanje od TV takse

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je saopštilo da nije nadležno za oslobadjanje od plaćanja takse za javni medijski servis i da za ostvarivanje tog prava gradjani treba da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine.
Načini i kriterijumi za oslobadjanje odredjeni su Zakonom o privremenom uredjivanju načina naplate takse za javni medijski servis, gde je i propisano da RTS i RTV odlučuju ko može biti oslobodjen od plaćanja TV takse, >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << podseća EPS.
"Spisak obveznika TV takse svakog meseca EPS dobija od RTS i RTV i ne utiče na to ko može biti oslobodjen od plaćanja TV takse. Prethodna oslobadjanja za TV pretplatu ne važe, a gradjani na šalterima distribucija ne mogu da podnesu zahtev za oslobadjanje", navodi se u saopštenju.
Zakonom o javnim medijskim servisima je od 1. januara ove godine uvedena obaveza plaćanja mesečne takse od 150 dinara za svako fizičko i pravno lice koje ima električno brojilo.

Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS nije nadležan za oslabadjanje od TV takse

Izvor: Beta, 24.Feb.2016

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je saopštilo da nije nadležno za oslobadjanje od plaćanja takse za javni medijski servis i da za ostvarivanje tog prava gradjani treba da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine.Načini i kriterijumi za oslobadjanje...

Nastavak na Beta...

"Ne tražite od EPS da ne plaćate RTS"

Izvor: B92, 24.Feb.2016

Beograd -- Elektroprivreda Srbije nije nadležna za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis, saopšteno j eiz te kompanije...Kako se navodi, za ostvarivanje tog prava građani bi trebalo da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine...Načini i kriterijumi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.