EPS i zvanično akcionarsko društvo: Emitovane akcije vrednosti 365 milijardi dinara

Izvor: Beta, 18.Apr.2023, 20:32

EPS i zvanično akcionarsko društvo: Emitovane akcije vrednosti 365 milijardi dinara

Elektroprivreda Srbije (EPS) je od danas i zvanično akcionarsko društvo, emitovano je ukupno 36,5 miliona akcija, nominalne vrednosti 10.000 dinara po akciji, prenela je TV N1.Po osnovu promene pravne forme iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, danas je u Centralni registar hartija od vrednosti upisano ukupno 36.510.509 komada akcija EPS-a, nominalne vrednosti 10.000 dinara.Na osnovu toga, vrednost EPS je 365,1 milijarda dinara, odnosno oko 3,1 milijarda evra.Akcije su u vlasništvu države.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS je od danas akcionarsko društvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023

Elektroprivreda Srbije promenila je pravnu formu iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, s obzirom da su danas u Centralni registar depo i kliring hartija od vrednosti upisane akcije EPS-a...Na sajtu EPS su, takođe, promenjeni podaci i navedeno je da je EPS akcionarsko društvo i najveća kompanija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EPS zvanično postao akcionarsko društvo: U Centralni registar danas upisano 36,5 miliona akcija

Izvor: Blic, 18.Apr.2023

U toku današnjeg dana upisom u Centralni registar depo i i kliring hartija akcija EPS-a, to preduzeće je zvanično promenilo status u akcionarsko društvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.