EPS apeluje na socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovate

Izvor: RTS, 21.Apr.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS apeluje na socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovate

"Elektroprivreda Srbije" je pozvala socijalno ugrožene građane da se prijave za besplatne kilovat-sate i navela da je nesreća u selu Glogovica na najteži način pokazala koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije.
Zaposleni u "Elektroprivredi Srbije" saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju EPS-a.
EPS podseća sve socijalno ugrožene građane da imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije.
Potrebno je da se građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi.
Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana, niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.
Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno.
Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071,4 dinara ili popust u visini računa.
Ova tragedija nas opominje da pored toga što predstavlja krivično delo samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi i može da dovode do najtežih posledica - gubitka ljudskog života, navedeno je u saopštenju EPS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posle pogibije dvoje iz okoline Aleksinca, EPS podseća na popust za ugrožene

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2017

Zbog tragedije koja se juče dogodila u okolini Aleksinca, kada su majka i dete stradali od strujnog udara, Elektroprivreda Srbije “moli socijalno ugrožene da se prijave i dobiju besplatne kilovate", jer je opasno da se, zato što nemaju para, nelegalno priključuju na mrežu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.