EPS: Sve manje plaćaju račune, i sve više napadaju radnike

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Sve manje plaćaju račune, i sve više napadaju radnike

U mestima na jugu Srbije sve je više građana koji ne plaćaju struju, ali su sve češći i napadi na radnike Elektrodistribucije zbog prinudnog isključenja.

Direktora EPS-a u Bujanovcu Zvonko Nikolić rekao je da pravila nema jer se napadi dešavaju u srpskim, albanskim i romskim naseljima.

Prema proceni nadležnih u EPS-u, na tom području se skoro polovina struje ukrade. "Na području Bujanovca otprilike imamo oko 50 odsto nedozvoljene potrošnje struje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pogotovu tokom zimskih meseci kada se građani na to odlučuju zbog grejanja", rekao je Nikolić. "Kada zimi pogledate Bujanovac sa visine, videćete da se jedan ili dva odžaka dime, a svi ostali se greju na struju", slikovito objašnjava Nikolić, dodajući da je naplata potrošene energije veoma loša.

Prošle sedmice, u Velikom Trnovcu, selu u bujanovačkoj opštini, jedan meštanin napao je radnike EPS-a koji su došli da mu isključe struju. Tom prilikom je slupao i službeno vozilo Eletrodistribucije iz Vranja.

Nikolić kaže da su napadi sve učestaliji, ali u svim sredinama. "Našim radnicima se preti u svim naseljima i nema pravila. Ne prete samo u jednonacionalnim sredinama", kaže direktor bujanovačke Elektrodistribucije.

Prema podacima EPS-a privreda i građani Bujanovca i Preševa, na ime utrošene električne energije, duguju gotovo dve milijarde dinara.

Na području opštine Bujanovac do 1. jula 2013. do kada ih je snabdevalo PD "Jugoistok", građani i privreda duguju 872 miliona dinara, a od 1. jula 2013. godine, od kada ih snabdeva "EPS Snabdevanje", 119,3 miliona dinara.

U 2013. godini na području opštine Bujanovac podneto je 47 krivičnih prijava, a u 2014. godini - 231, sve za neovlašćenu potrošnju struje.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.