EPS: Štednja struje i dalje prioritet

Izvor: Blic, 16.Feb.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Štednja struje i dalje prioritet

Elektroenergetski sistem Srbije stabilno funkcioniše, ali i pored povoljnijih vremenskih prilika i mera Vlade Srbije, neophodno je i dalje što racionalnije koristiti električnu energiju, saopštila je danas Elektroprivrede Srbije (EPS).

U saopštenju se ističe da potrošnja električne energije tokom poslednjih nekoliko dana iznosi oko 150 miliona kilovat-časova, što je manje nego u najhladnijem periodu kada je potrošnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila i rekordnih 162 miliona kilovat-časova.

EPS apeluje i na toplane da što stabilnije greju domaćinstva, jer su primećeni problemi u radu toplana u Boru i Kruševcu.

"Ako zataje toplane, povećaće se i potrošnja električne energije, jer će biti neophodno grejanje ili dogrevanje na struju. Zato je veoma važno da toplane rade punim kapacitetima i uredno snabdevaju potrošače toplotnom energijom", kazao je rekao je pomoćnik generalnog direktora EPS-a za tehnički sistem i predsednik Štaba za praćenje elektroenergetske situacije u uslovima proglašene vanredne situacije Zoran Mansijević.

Povezane vesti: EPS: I dalje potrebna štednja Za štediše u februaru popust od 30 odsto za račun za struju Srbija obezbedila struju u regionu, štednja ipak neophodna Štednja struje?! Šljašte rasveta i reklamni panoi širom Srbije Efekti štednje struje se uočavaju
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.