EPS: Produžetak roka za plaćanje i popusti od pet odsto za sve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 17:12

EPS: Produžetak roka za plaćanje i popusti od pet odsto za sve

JP "Elektroprivreda Srbije" omogućilo je svim građanima produžetak roka za plaćanje računa i mogućnost ostvarivanja popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.

U saopštenju EPS navodi se da zbog vanrednog stanja i zabrane kretanja nisu svi građani bili u mogućnosti da plate račune na vreme i da su zato doneli odluku da svim građanima Srbije produže rok za plaćanje i daju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogućnost ostvarivanja popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.

Kao dodatna pogodnost, ni kamata neće biti obračunata ni na jedan ova tri računa u periodu do 30. juna.

EPS je prethodno omogućio svim građanima starijim od 65 godina račune za mart, april i maj plate i sa zakašnjenjem, ali do 30. juna i da pritom ostvare popust od po pet odsto.

Ako neki račun građani plate pre 1. juna ostvareni popust po tom računu biće prikazan u prvom narednom računu, kao i do sada.

Ukoliko sva tri računa budu, eventualno, plaćena u periodu od 1. do 30. juna, biće obračunat popust od po pet odsto po svakom od tri plaćena računa.

Računi za električnu energiju se formiraju u skladu sa propisima i zakonima na osnovu kojih se obračunava potrošnja električne energije, zato je za produženje popusta i neobračunavanje kamate bila neophodna odluka Nadzornog odbora EPS, ističe se u saopštenju.

Odluka se ne može primeniti retroaktivno na mesece kada nije bilo uvedeno vanredno stanje, te produženje popusta nije bilo moguće primeniti na račun za februar.

U obzir su uzeti meseci kada je na snazi bilo vanredno stanje, uključujući i maj, a rok za za plaćanje produžen je do kraja juna, i to za sve građane Srbije.

"Elektroprivreda Srbije" je velikim naporima uspela da u vanrednom stanju obezbedi stabilno snabdevanje građana i privrede, kao i da pronađe način da svim kupcima, ne samo penzionerima, izađe u susret i olakša im izmirenje obaveza, ističe se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen rok za popust na račun za struju, kako možete da uštedite

Izvor: RTS, 26.Maj.2020

"Elektroprivreda Srbije" donela je odluku da do 30. juna za sve građane produži rok za plaćanje i ostvarivanje popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja. . "Elektroprivreda Srbije"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.