EPS OBEĆAO REDOVNO SNABDEVANJE STRUJOM

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS OBEĆAO REDOVNO SNABDEVANJE STRUJOM

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije će obezbediti redovno snabdevanje svih potrošača i pored rekordne potrošnje struje zbog velikih hladnoća, izjavio je generalni direktor tog javnog preduzeća Dragomir Marković.

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije će obezbediti redovno snabdevanje svih potrošača i pored rekordne potrošnje struje zbog velikih hladnoća, izjavio je generalni direktor tog javnog preduzeća Dragomir Marković.

Na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novinare, on je rekao da svi proizvodni kapaciteti EPS rade, ali i da to preduzeće svakodnevno uvozi devet miliona kilovat sati struje.

Marković je rekao da je juče zabeležena rekordna potrošnja struje na teritoriji Srbije sa Kosovom i Metohijom od 157,84 miliona kilovat sati i dodao da u tom preduzeću očekuju da današnja potrošnja bude veća. Prethodno je, prema podacima EPS, najveća potrošnja struje bila 2. februara, kada je potrošeno 156 miliona kilovat sati.

Generalni direktor EPS je naveo da se velike hladnoće očekuju i narednih dana i istakao da to preduzeće namerava da poveća uvoz struje, ali nije mogao da precizira za koliko.

Marković je rekao da je u Srbiji trenutno oko 10.000 potrošača bez struje, uglavnom zbog kvarova trafo-stanica. Najavio je da bi kvarovi trebalo da budu otklonjeni u toku popodneva.

Zbog visoke potrošnje, jer se struja koristi za grejanje i dogrevanje, kako je istakao, može doći do automatskog prekida isporuke zbog limita sistema. Marković je još rekao da EPS na severu Kosova snabdeva 22.000 potrošača i dodao da su u tom području česti ispadi sistema, zbog potrošnje koja značajno iznad proseka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS planira da prestane da uvozi struju 2015.

Izvor: EMportal, 01.Feb.2012

Elektroprivreda Srbije planira da 2015. prestane da uvozi struju jer će povećati ulaganja u proizvodnju i efikasnost, izjavio danas generalni direktor EPS-a Dragomir Marković.

Nastavak na EMportal...

MARKOVIĆ: Potrošnja struje rekordna, snabdevanje redovno

Izvor: Danas, 01.Feb.2012

Snabdevanje potrošača električnom energijom u Srbiji će biti redovno i pored rekordne potrošnje struje zbog niskih temperatura. Svi proizvodni kapaciteti EPS-a rade, ali radi podmirivanja potreba potrošača svakodnevno uvozimo devet miliona kilovat-sati struje - izjavio je juče na konferenciji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.