EPS: Nije tačno da je struja poskupela, najjeftinija je u Evropi

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Nov.2014, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Nije tačno da je struja poskupela, najjeftinija je u Evropi

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije demantuje informaciju Radiotelevizije Srbije o promeni cene električne energije i podseća da je cena poslednji put promenjena u julu 2013. godine, uz napomenu da je naša struja najjeftinija u Evropi.

JP Elektroprivreda Srbije u saopštenju navodi da je iznenađeno grubom greškom voditelja jutarnjeg programa RTS, koji je tvrdio da je cena električne energije povećana u skorije vreme, što ne odgovara istini.

Naime, ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << iz tog preduzeća, povećanje cene električne energije poslednji put je odobreno u julu 2013. godine, a stupilo je na snagu 1. avgusta 2013 godine.

"Takođe napominjemo da je cena javnog snabdevanja električnom energijom u Srbiji najjeftinija u Evropi i da je za 30 odsto niža nego u regionu."

To znači de je EPS u poslednjih osam godina na razlici između tržišne i cene javnog snabdevanja izgubio preko šest milijardi evra, napominje se u saopštenju.

Iz EPS poručuju da žele da veruju da ovakav propust voditelja nije zlonameran i da je javnom servisu stalo do istinitog informisanja građana, kao i EPS, dodajući da zahtevaju javno izvinjenje i ispravku sutra u istom terminu.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.