Demanti EPS-a

Izvor: RTS, 02.Nov.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demanti EPS-a

Povodom pogrešne informacije o promeni cene električne energije iznete u programu RTS-a, oglasilo se Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije.

EPS u saopštenju navodi da su iznenađeni grubom greškom voditelja Jutarnjeg programa RTS-a koji je tvrdio da je cena električne energije povećana u skorije vreme, što ne odgovara istini.

"Naime, povećanje cene električne energije poslednji put je odobreno u julu 2013. godine, a stupilo je na snagu 1. avgusta 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine", navodi se u saopštenju.

"Takođe, napominjemo da je cena javnog snabdevanja električnom energijom u Srbiji najjevtinija u Evropi i da je 30 odsto niža nego u regionu, što znači da je EPS, u poslednjih osam godina, na razlici između tržišne i cene javnog snabdevanja izgubio preko šest milijardi evra", navodi EPS.

Želimo da verujemo da ovakav propust voditelja nije zlonameran i da je javnom servisu stalo do istinitog informisanja građana, kao i EPS-u, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Demanti EPS-a

Izvor: Studio B, 02.Nov.2014

Povodom pogrešne informacije o promeni cene električne energije iznete u programu RTS-a, oglasilo se Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije...EPS u saopštenju navodi da su iznenađeni grubom greškom voditelja Jutarnjeg programa RTS-a koji je tvrdio da je cena električne energije povećana u skorije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.