EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Izvor: Blic, 12.Feb.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS), a ni restrikcija, iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je danas šef EPS-ovog Kriznog staba Zoran Manasijević.

- Nemamo namere da uvodimo restrikcije, osim ako ne bude neka velika havarija, a nadam se da je kulminacija problema završena juče iskliznućem lokomotive iz šina (u Termoelektrani "Nikola Tesla") - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Manasijević i dodao da se snabdevanje ugljem te TE normalizuje, nakon što je problem rešen noćas, oko dva sata.

Građani ne treba suviše da se brinu, restrikcije su u medijima suviše potencirane, planovi postoje, ali mi kao javno preduzeće moramo da budemo spremni i na takvu mogućnost, izjavio je on.

EPS radi punim kapacitetom bez obzira na loše vremenske uslove i tešku opštu elektroenergetsku situaciju u zemlji, kazao je on i dodao da zbog toga preduzeću ne preti kolaps.

Na težinu elektroenergetske situacije u zemlji, kako je naveo, utiču i smanjene proizvodne mogućnosti u hidroelektranama, koje od aprila ne mogu da rade punim kapacitetom zbog niskih vodotokova.

Prema Manasijevićevim rečima i rezerve uglja u deponijama se smanjuju jer je otežano njegovo dovoženje u Obrenovac.

Pomoćnik generalnog direktora EPS-a je rekao da su mere vlade, poput isključenja velikih potrošača dale rezultatate. Prema njegovim rečima, isključenja velikih potrošača se rade u dogovoru sa vlasnicima, uz razumevanje ako treba da završe neki proizvodni proces.

Povezane vesti: Efekti štednje struje se uočavaju U Beogradu mećava i minus 10, deca iz zavejanog autobusa kod Bora bezbedno Elektrodistribucije spremaju planove za isključenja struje građanima Počela isključenja struje velikim potrošačima, za sada bez restrikicja za domaćinstva EPS: Bez restrikcija struje uprkos rekordnoj potrošnji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPS: Neće biti restrikcija

Izvor: B92, 12.Feb.2012

Beograd -- Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu EPS-a, a ni restrikcija iako mediji govore o tome, izjavio je šef EPS-ovog Kriznog staba Zoran Manasijević..."Nemamo namere da uvodimo restrikcije, osim ako ne bude neka velika havarija, a nadam se da je kulminacija problema završena juče...

Nastavak na B92...

EPS: Neće biti restrikcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012

BEOGRAD -..Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS) a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je danas šef EPS-ovog Kriznog štaba Zoran Manasijević..."Nemamo namere da uvodimo restrikcije, osim ako ne bude neka velika havarija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EPS: Neće biti restrikcija

Izvor: medio.rs, 12.Feb.2012

Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu EPS-a, a ni restrikcija iako mediji govore o tome, izjavio je šef EPS-ovog Kriznog staba Zoran Manasijević.

Nastavak na medio.rs...

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Izvor: EMportal, 12.Feb.2012

Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS) a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je danas šef EPS-ovog Kriznog štaba Zoran Manasijević.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.