EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

Izvor: Politika, 12.Feb.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Nemamo nameru da uvodimo restrikcije

BEOGRAD – Građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS), a ni restrikcija iako mediji potenciraju da postoje planovi o tome, izjavio je šef EPS-ovog Kriznog štaba Zoran Manasijević.

„Nemamo namere da uvodimo restrikcije, osim ako ne bude neka velika havarija, a nadam se da je kulminacija problema završena iskliznućem lokomotive iz šina (u Termoelektrani Nikola Tesla)”, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Manasijević i dodao da se snabdevanje ugljem te TE normalizuje, nakon što je problem rešen noćas, oko dva sata.

Građani ne treba suviše da se brinu, restrikcije su u medijima suviše potencirane, planovi postoje, ali mi kao javno preduzeće moramo da budemo spremni i na takvu mogućnost, izjavio je on.

EPS radi punim kapacitetom bez obzira na loše vremenske uslove i tešku opštu elektroenergetsku situaciju u zemlji, kazao je on i dodao da zbog toga preduzeću ne preti kolaps.

Mašine rade punim kapacitetima, ali one imaju svoju tehničku zaštitu pa ih ljudskom odlukom ne možemo preopteretiti, rekao je Manasijević.

Na težinu elektroenergetske situacije u zemlji, kako je naveo, utiču i smanjene proizvodne mogućnosti u hidroelektranama, koje od aprila ne mogu da rade punim kapacitetom zbog niskih vodotokova.

Prema Manasijevićevim rečima i rezerve uglja u deponijama se smanjuju jer je otežano njegovo dovoženje u Obrenovac.

Pomoćnik generalnog direktora EPS-a je rekao da su mere vlade, poput isključenja velikih potrošača dale rezultatate. Prema njegovim rečima, isključenja velikih potrošača se rade u dogovoru sa vlasnicima, uz razumevanje ako treba da završe neki proizvodni proces.

Beta

objavljeno: 12/02/2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.