Antić: Ne postoji plan o povećanju cene struje

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Ne postoji plan o povećanju cene struje

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da u ovom trenutku ne postoji bilo kakav plan niti obaveza da se poveća cena struje u Srbiji.
Postoji samo obaveza da pratimo realizaciju plana finansijske konsolidacije Elektroprivrede Srbije i u odnosu na to preduzimamo mere da poslovanje EPS-a idu u skladu sa planovima da ta firma bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stabilna i bezbedna, rekao je Antić novinarima.

On je u pauzi regionalne konferencije "Energetske perspektive i izazovi" novinarima rekao da cenu struje u Srbiju određuje Agencija za energetiku na osnovu opravdanih troškova EPS-a i kretanja tržišne cene i da o tome ne treba da raspravlja bilo ko van Srbije.
"To je pitanje koje ćemo mi uređivati u okviru našeg sistema", dodao je Antić.
On je podsetio i da je predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke rečeno da u ovom trenutku ne postoji potreba da za povećanjem cene struje i da svi parametri na to ukazuju.
Antić je dodao i da će se po zvršetku drugog kvartala analizirati svi procesi i videti šta će se dalje dešavati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.