Za 11 godina osigurano više od 1,6 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2017, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 11 godina osigurano više od 1,6 milijardi evra

Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza, osigurala je za 11 godina, koliko postoji, više od 1,6 milijardi evra prometa u više od 70 zemalja sveta, rekao je ministar privrede Goran Knežević na svečanosti u Belom dvoru, u okviru Godišnje konferencije članica Bernske unije 2017, a kojima je domaćin srpski AOFI.

Ministar Knežević je poručio da su u posebnom fokusu mala i srednja preduzeća, jer su ona stub svake >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomije.

"Cilj nam je da male i srednje firme podržimo da bolje posluju i izvoze, jer će na taj način doprineti i jačanju srpske privrede", rekao je ministar.

On ističe da je Ministarstvo privrede veoma zainteresovano za poslovanje i ulogu izvozno kreditnih agencija, kao i da je u pripremi novi zakon o AOFI, koji će omogućiti da ta agencija unapredi poslovanje po ugledu na kolege u razvijenim zemljama.

Knežević je, obraćajući se predstavnicima članica Bernske unije, rekao da su izvozno kreditne agencije poluga koja podržava rast nacionalnih ekonomija.

"Danas je nezamislivo ulaziti u veće poslove u širem okvirima, bez podrške agencija poput AOFI i naših gostiju iz Bernske unije. Zato resorno ministarstvo sa posebnom pažnjom prati i sve aktivnosti vašeg godišnjeg skupa", naveo je ministar dodajući da je uveren da je skup prilika za razmenu iskustava i stvaranje osnova za još bolju međusobnu saradnju.

Godišnja konferencija Bernske unije u 2017. se održava u Beogradu.

Traje od 1. do 5. oktobra, a prisustvuje oko 250 predstavnika izvozno kreditnih agencija članica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osiguranje izvoznih potraživanja

Izvor: RTS, 04.Okt.2017

U Beogradu se održava godišnja konferencija Bernske unije, najstarije organizacije koja okuplja 80 najvećih državnih i privatnih osiguravača - izvoznih potraživanja i stranih investicija u svetu. Domaćin petodnevnog skupa je AOFI, državna agencija za osiguranje i finansiranje izvoza....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.