Izvor: Radio 021, 07.Dec.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna radionica o slici Teodore Dunđerski u subotu u GMS

Kreativna radionica "Ponosno stoji ispred svog dvora lepa Dunđerski Teodora" održaće se u subotu, 8. decembra u Galeriji Matice srpske.

Na ovoj radionici mališani će posmatrajući reprezentativni portret Teodore Dunđerski videti sa kakvom veštinom i umećem je poznati slikar Paja Jovanović dočarao njenu lepotu i nežnost. Otkriće gde se to ona nalazi i zašto je iza nje naslikan dvorac. Saznaće nešto više o porodici Dunđerski kojoj je pripadala i Teodora, o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tome čime su se članovi ove porodice bavili, gde su živeli i zbog čega su bili važni za naš grad. Posmatrajući elegantnu haljinu koju nosi Teodora, mališani će se oprobati u ulozi modnih dizajnera i kreiraće svoje omiljene odevne predmete.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od pet do 11 godina.

Program će početi u 11 časova.

Kreativne radionice za decu u decembru posvećene su novoj stalnoj postavci Galerije Matice srpske "Slike velikih formata – svedočanstva epoha". U Velikoj sali Galerije mališani će se upoznavati s remek-delima rađenim na monumentalnim platnima, promišljaće o njima i praviti svoja umetnička dela. Otkrićemo zašto su ove slike različitih tema i motiva rađene u velikim dimenzijama, i šta je sve potrebno da jedan umetnik zna kako bi napravio takvu sliku.

Nakon upoznavanja s velikim umetničkim delima, za mališane će na poslednjoj radionici u decembru biti organizovan novogodišnji maskenbal.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kreativna radionica o slici Teodore Dunđerski danas u GMS

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2018, 08:33

Kreativna radionica "Ponosno stoji ispred svog dvora lepa Dunđerski Teodora" održaće se danas u Galeriji Matice srpske...Na ovoj radionici mališani će posmatrajući reprezentativni portret Teodore Dunđerski videti sa kakvom veštinom i umećem je poznati slikar Paja Jovanović dočarao njenu lepotu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.