Gradonačelnik Radojičić na sastanku sa ambasadorom Egipta o velikom jubileju Pokreta nesvrstanih

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 11:03

Gradonačelnik Radojičić na sastanku sa ambasadorom Egipta o velikom jubileju Pokreta nesvrstanih

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Arapske Republike Egipat Amra Alguvejlija.

U razgovoru je bilo reči o Pokretu nesvrstanih, koji ove godine obeležava značajan jubilej. Naglašeno je da 2021. godina za Egipat i Srbiju ima poseban značaj zbog toga što se u ovoj godini slavi 60 godina od prve konferencije Pokreta nesvrstanih, koja je održana u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ovo je izuzetno značajan jubilej i važan istorijski događaj koji smo dužni da obeležimo kako bi i mlađe generacije učile o našoj prošlosti", kazao je gradonačelnik.

Tokom ovog susreta gradonačelnik Radojičić i ambasador Alguvejli su se podsetili svih projekata i događaja u oblasti kulture na kojima su dosad sarađivali Beograd, Кairo i ambasada Egipta u Beogradu.

"S velikim zadovoljstvom smo sarađivali s uvaženim gradonačelnikom i institucijama kulture Grada Beograda. Na tom polju smo bili posebno aktivni u poslednjih nekoliko godina, pa su tako u Beogradu nastupili Кairska opera, ali i Trupa modernog plesa i ansambl Кairskog baleta. Takođe, nastupio je orkestar Nur i Amal, koji je jedinstven po tome što ga čine slabovide osobe. Egipat je bio i počasni gost na Beogradskom sajmu knjiga i Beogradskom sajmu turizma", naglasio je Alguvejli.

Ambasador Egipta je istakao da se raduje proširenju ove saradnje, s obzirom na to da će na beogradskim muzičkim, pozorišnim i festivalima plesa učestvovati umetnici iz Egipta, kako ove, tako i narednih godina.

"Mislim da je izuzetno važno da Grad dodatno proširi saradnju sa Ambasadom Egipta u što više aspekata, a naročit potencijal vidimo u oblasti kulture jer će se na taj način Beograđani bolje upoznati s Egiptom i egipatskom civilizacijom", zaključio je prvi čovek Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radojičić upozorava: "Rizici su veliki, potreban je VELIKI OPREZ ZA PRAZNIKE, za ozbiljnije opuštanje isuviše rano"

Izvor: Blic, 28.Apr.2021

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je gostujući na K1 televiziji da je broj od oko 500 zaraženih dnevno u Beogradu pokazatelj da je na određeni način epidemiološka situacija bolja i "pod nekom vrstom kontrole".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.