Završen protest dela opozicije ispred policijske stanice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest dela opozicije ispred policijske stanice

Protest dela opozicije u Bulevaru despota Stefana završen je večeras oko 18 sati, obraćanjem lidera Dveri Boška Obradovića.

On je zatražio da se puste svi uhapšeni sutra do 15 sati časova, kao i da svakodnevno opozicija gostuje na RTS-u.

Istovremeno je najavio da će "uskoro posetiti TV Pink i njenog direktora Željka Mitrović", gde se očekuje, kako je najavljeno, gostovanje predsednika Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučića.

Lider Dveri je obraćajući se sa kamiona ispred policijske stanice rekao da su iz te stanice svi uhapšeni premešteni u, kako tvrdi, sudove, gde im se, kaže, izriču kazne od 48 časova do 30 dana pritvora.

Obradović je sinoćni upad na RTS okarakterisao kao dokaz da RTS pripada svim građanima, nazvao ga "hrabrim potezom" i čestitao, kako je rekao, mladim ljudima, koji su uhapšeni, na hrabrosti.

Deo građana se u jednom momentu približio samom ulazu u policijsku stanicu, a neki od njih su limenkama i plastičnim flašicama gađali policiju, javio je ranije izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Ranije su u policijsku stanicu ušli roditelji uhapšenog Miodraga Simovića i Nikole Dragosavljevića.

Pre dolaska ispred Policijske stanice u Bulevaru despota Stefana, demonstranti su održali proteste ispred zgrade Predsedništva, dok je predsednik Vučić držao konferenciju za medije.

Poslanici DS traže susret s uhapšenima

Narodni poslanici Balša Božović, Maja Videnović i Aleksandra Jerkov zatražili su večeras susret sa uhapšenim organizatorima i pristalicama protesta, saopštila je DS.

Navodi se da troje poslanika, u dopisu direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejanu Careviću, traže da im se dozvoli ulaz u KPZ Padinska skela, kako bi se sreli sa ljudima koji su privedeni u toku dana i osuđeni na, po njima drakonske, kazne zatvora zbog upada u zgradu RTS-a.

Miličković: Nezabeležen pokušaj obračuna sa policijom

"Najnoviji napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane huligana iz Saveza za Srbiju, predvođenih Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, predstavlja nezabeleženi pokušaj obračuna sa policijskim službenicima koji, isključivo u skladu sa zakonom, obavljaju svoj posao i staraju se o javnom redu i miru", navodi se u navodi se u saopštenju državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Milosava Miličkovića.

"Gađanje kamenicama i flašama pripadnika policije, ispred zgrade Policijske uprave za grad Beograd, novi je divljački pokušaj povređivanja policajaca. Ovakvo ponašanja predstavnika i lidera Saveza za Srbiju ne iznenađuje, jer je politika nasilja jedino što oni poznaju i odlučno sprovode. S jedne strane ovi ljudi pozivaju policajce da stanu uz njih, a sa druge ih fizički napadaju i iznose salvu uvreda na račun policijskih službenika koji časno i profesionalno obavljaju svoj posao. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republika Srbija stoje iza svakog policajca i neće dopustiti da napadi na policijske službenike prođu nekažnjeno. Državni organi Republike Srbije moraju da reaguju i kazne sve koji fizički napadaju policajce", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.