Vasić: Dveri u parlamentu glas naroda protiv sankcija Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 11:36

Vasić: Dveri u parlamentu glas naroda protiv sankcija Rusiji

Potpredsednica pokreta Dveri i buduća narodna poslanica Radmila Vasić kaže da očekuje da će početkom jula biti konstituisana Skupština Srbije i ističe da će Dveri u budućem parlamentu biti ''glas naroda'' koji se, kako kaže, u većini protivi uvođenju sankcija Rusiji.

Vasić navodi da treba sačekati konačne rezultate ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu i to da li će biti prigovora uz konstataciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se izborni proces bliži kraju, iako se, kako kaže, rok za verifikaciju mandata i formiranje parlamenta i vlade odugovlači do krajnjih zakonskih rokova.

Navodi da će Dveri u novom parlamentu imati šest poslanika i svoj poslanički klub, dok će POKS, sa kojim su u koaliciji učestvovali na izborima, imati poseban poslanički klub.

Vasić kaže da je na sastanku poslaničkog kluba prošle nedelje Boško Obradović izabran za predsednika, a Ivan Kostić za zamenika poslaničkog kluba.

Dodaje da će Dveri u parlamentu predstavljati i Tamara Kerković iz Niša, Milovan Jakovljević iz Ivanjice i Borko Puškić iz Prijepolja.

Ističe se da su Dveri otvorene i da pozivaju sve patriotske organizacije da se okupe u široki front, a koje se zalažu za to da Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, kao i za očuvanja KiM u sastavu Srbije i očuvanje Republike Srpske.

''Ima nas dosta, više od 20 odsto u budućem sazivu Narodne skupštine se protive uvođenju sankcija Rusiji. Dveri će biti glas naroda, a većinski stav naroda je da ne treba uvoditi sankcije Rusiji'', kaže Vasić na pitanje Tanjuga da li je bilo razgovora sa ostalim desničarskim strankama, koje su u parlamentu, o eventualnoj saradnji i zajedničkom nastupu u budućem sazivu Skupštine Srbije.

Vasić najavljuje da će Dveri već nakon prve sednice parlamenta pokrenuti inicijative, koje su zagovarali i tokom izborne kampanje, a pre svega, da nedelja bude neradan dan i u privatnom sektoru.

''Takođe, zalagaćemo se da se preispita način rada javnih izvršitelja, da se zabrani prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima, da se isplate neisplaćene zarade radnicima iz pljačkaških privatizacija i da im se poveže staž, kao i da se građanima vrate otete penzije, a minimalne povećaju'', navodi Vasić.

Kako kaže, očekuje da će parlament, s obzirom da će ga činiti veliki broj različitih političkih stranaka, biti ''demokratski'' za razliku od prethodnog u kojem su, kako smatra, vladali nekultura i nepoštovanje institucija i građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vasić: Dveri će u parlamentu biti glas naroda protiv sankcija Rusiji, na čelu poslaničkog kluba Boško Obradović

Izvor: Blic, 28.Maj.2022

Potpredsednica pokreta Dveri i buduća narodna poslanica Radmila Vasić kaže da očekuje da će početkom jula biti konstituisana Skupština Srbije i ističe da će Dveri u budućem parlamentu biti "glas naroda" koji se, kako kaže, u većini protivi uvođenju sankcija Rusiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.