Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2019, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Brzom Brodu napadnuta profesorka univerziteta i aktivisti Dveri

NIŠ

Profesorku Niškog univerziteta i potpredsednicu Srpskog pokreta Dveri Tamaru Milenković Kerković i aktiviste te stranke napale su danas u centru Brzog Broda neidentifikovane osobe dok su prikupljali potpise za peticiju za oslobađanje uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradivića, rekla je za JUGpress Kerković .

>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

  ” Odmah nakon što smo postavili štand mene i moje saborce napala su dvojica mlađih ljudi, koji nisu hteli da se identifikuju, i počeli da nas vređaju i prete”, rekla je Kerković.

Ona je dodala da su napadačima rekli da je štand prijavljen opštini Medijana ali da su im napadači, uz psovke i verbalne uvrede, rekli da samo oni mogu da daju dozvolu za političke aktivnosti u Brzom Brodu.

Pokušali su i da otmu mobilni telefon od potpredsednice Dveri.

Na pitanje da li su oni predstavnici države, odbili da se legitimišu i izjavili da „možda i jesu šerifi „ .

“Mi smo zbog tih napada, dok su oni još trajali , pozvali ekipu MUP-a. U međuvremenu jedan od napadača pozvao je telefonom Opštinu Medijana, i iz razgovora je moglo da se shvati da je razgovarao sa načelnikom opštinske uprave , koji mu je vrlo brzo poslao mobilnim telefonom Rešenje koje su Dveri dobile za postavljanje štanda”, prenela nam je Kerković.

U medjuvremenu su počeli da se skupljaju građani a jedna žena je, kaže Kerković, krenula da je udari, u čemu su je sprečili aktivisti Dveri.

Kada su policajci došli , po pozivu Tamare Milenković – Kerković, legitimisali su samo predstavnike Dveri i odveli ih na davanje izjave u stanicu MUP-a, dok izazivače nereda  i nasilnike uopšte nisu legitimisali, prenela nam je profesorka i dodala da je “po ponašanju napadača bilo očigledno da se odlično poznaju”.

Kerković i članovi Dveri proveli su nekoliko sati u policijskoj stanici, dok su nasilnici odmah pušteni bez ikakvog objašnjenja.

Oni su u policijskoj stanici pretili aktivistima Dveri da sledeći put milicija ni neće doći , na šta niko od prisutnih policajaca nije reagovao.

Kerković kaže i da su joj policajci rekli, kada je pitala gde je toalet, da mora policajka da je odvede jer je “privedena”.

Ona nam je rekla i da je neverovatno da je policija tolerisala ovu “parapoliciju” i da su se oni sve vreme i u policijskoj stanici ponašali kao da su u lokalnom kafiću.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.