Stefanović oštro osudio napad na Maju Gojković: Juče sam tražio od Dveri da prestanu da maltretiraju žene, ali nije urodilo plodom

Izvor: Press, 31.Okt.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović oštro osudio napad na Maju Gojković: Juče sam tražio od Dveri da prestanu da maltretiraju žene, ali nije urodilo plodom

- Nasilje mora odmah da prestane - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Foto: MUP
Povodom današnjeg napada na predsednicu parlamenta, Maju Gojković, kada su u njen kabinet upali lider Dveri Boško Obradović i još dvojica muškaraca, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
- Boško Obradović i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srđan Nogo nastavljaju jedinu politiku koju "Dveri" umeju da pokažu građanima Srbije, a to je napad na žene. Posle napada na Maju Pejčić, članicu Republičke izborne komisije u izbornoj noći 2016. godine, napada na Gordanu Uzelac, novinara TV Pink i druge novinare ove televizije i besprizornog ponašanja u Parlamentu, Obradović i njegovi kompanjoni danas su otišli korak dalje - rekao je Stefanović.
- Poslanici "Dveri" napali su predsednicu Parlamenta Maju Gojković i dve dame koje rade u njenom kabinetu, što valjda treba da predstavlja vrhunac političke ideje kojusu smislili i suštinu političkog programa organizacije koju predstavljaju - istakao je Stefanović.
Iako je još juče javno tražio od Boška Obradovića da prestane da napada žene i da se on i njegovi poslanici oprobaju u napadu na Aleksandra Vučića, to nije urodilo plodom.
- Nažalost, skupili su hrabrost da napadnu Maju Gojković i da upadnu u njenu kancelariju. Ne smem ni da pomislim kakva bi se politička i medijska haranga podigla na bilo koga ko bi nasilno upao u kancelariju bilo koje žene koja pripada opoziciji, a kamoli kada bi je neko napao, i učiniću sve da se tako nešto nikada i ne dogodi - kaže Stefanović.
Dodaje da je nedopustivo da nasilje bude metod delovanja bilo kojeg pojedinca, a pogotovo nekoga ko želi da upravlja našom zemljom i da drugima deli lekcije o obrascima društvenog delovanja.
- Zbog toga najoštrije osuđujem nastavak politike nasilja prema ženama koje sprovode Boško Obradović i njegovi poslanici, i to nasilje mora odmah da prestane - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.