Izvor: RTS, 16.Jan.2022, 18:06

Srđan Nogo ometao glasanje, određeno mu zadržavanje

Bivši funkcioner Dveri Srđan Nogo priveden je zbog krivičnog dela sprečavanja održavanja glasanja, saznaje Tanjug.
Nogu je po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca određeno zadržavanje.

Povodom incidenta oglasio se i MUP saopštenjem. "Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova odredilu su zadržavanje do 48 sati S. N. (1981)", navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, postoje osnovi sumnje da je, tokom sprovođenja referenduma, S. N. na biračkom mestu br. 35 u Beogradu razbio glasačku kutiju.
Osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu.
RIK: Produžetak glasanja ako je prekinuto više od sat vremenaPredsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je na konferenciji za medije, upitan za snimak na kojem se vidi da Nogo razbija glasačku kutiju, naveo da se radi o biračkom mestu 35 u Savskom vencu.
Navodi da su dobili informaciju da je jedan glasač oštetio izborni materijal.
Na tom biračkom mestu, dodao je, prekinuto je glasanje, a nastaviće kada se za to steknu uslovi.
Objasnio je da će, ako prekid bude trajao duže od sat vremena, glasanje biti produženo za onoliko koliko je bilo prekinuto.
O incidentu je obaveštena i policija, dodao je Dimitrijević.
U Srbiji se danas održava republički referendum povodom promene Ustava u oblasti pravosuđa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srđan Nogo ometao glasanje, određeno mu zadržavanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2022

Bivši poslanik Dveri Srđan Nogo glasao je danas na republičkom referendumu na biračkom mestu 35 na Savskom vencu, a nakon toga razbio glasačku kutiju, a u RIK-u kažu da su o tome obavešteni i da će se glasanje na tom mestu nastaviti kada se postignu uslovi...Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.