Sprečiti rasprodaju Srbije

Izvor: Pančevac-online.com, 09.Feb.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečiti rasprodaju Srbije

Pokret „Dveri” će se u narednih nekoliko meseci registrovati kao politička stranka, ali i kompletno reorganizovati, programski i kadrovski – najavio je Boško Obradović, član starešinstva i lider tog pokreta, na konferenciji za novinare održanoj u sredu, 4. februara.

Prema njegovim rečima, „Dveri” traže preispitivanje postojećeg bankarskog sistema, >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << prestanak dominacije stranih banaka, ukrupnjavanje domaćih, njihovu dokapitalizaciju i formiranje jedne velike razvojno-investiocione banke Srbije, odnosno povratak uloge države u toj oblasti. Našu Narodnu banku on smatra „uspavanom i neaktivnom”, zbog čega taj Pokret traži ostavku Jorgovanke Tabaković, guvernerke Narodne banke Srbije, koju smatra „direktno odgovornom za nečinjenje u ovim kriznim vremenima”.

Od ostalih mera iz korpusa nazvanog „ekonomski patriotizam”, za koje se „Dveri” zalažu, Obradović je posebno istakao donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine i zakona o zaštiti prezaduženih porodica. A predstojeću privatizaciju medija ocenio je kao „dodatno sužavanje medijskih sloboda”.

Z. Sp.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.