Sastanak dela opozicije o izbornim uslovima

Izvor: RTS, 05.Avg.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak dela opozicije o izbornim uslovima

Član Saveza za Srbiju Janko Veselinović preneo je novinarima zaključak konsultacija dela opozicije da će iscrpeti sve mogućnosti da bi se došlo do slobodnih izbora, ali da je praktično ostalo malo vremena da se ispune uslovi da se održe slobodni i pošteni izbori kako ih opozicija vidi.
Bojkot izbora danas nije bila tema, kako je rekao potpredsednik DSS Dejan Šulkić.

"DSS nije doneo odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o tome. Imamo rezervu prema ideji bojkota zato što treba da sagledamo šta sve to podrazumeva i šta bojkot može da donese", rekao je Šulkić.
Na pitanje kada se očekuje sledeći sastanak sa predstavnicima vlasti, i da li će biti otvoren za medije sve vreme, Veselinović je rekao da računa da bi on trebalo da se održi u petak ili subotu i da je opozicija stava da bi o svim dogovorima trebalo da bude obaveštena javnost.
"To zavisi od organizatora skupa, Savez za Srbiju će svoj stav organizatorima skupa reći", rekao je Veselinović. 
Na sastanak u opštini Stari grad su došli predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, lider Dveri Boško Obradović, predsednik DS Zoran Lutovac, Konstantin Samofalov iz SDS, gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i osnivač ZZS Dušan Petrović, predstavnici DSS-a.
Takođe, tu su bili i Janko Veselinović iz Saveza za Srbiju, predstavnici PSG-a, Lokalnog fronta i "Ne davimo Beograd", Aris Movsesijan iz Nove stranke, Hana Adrović iz Dosta je bilo, kao i Vladimir Đurić iz Stranke moderne Srbije i samostalni poslanik Jovan Jovanović.
Sve njih je dočekivao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.
Današnji sastanak dela opozicije održan je nedelju dana nakon razgovora predstavnika vlasti i dela opozicije na FPN-u o izbornim uslovima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.