SSP: Krivična prijava protiv Obradovića je nova faza obračuna vlasti sa neistomišljenicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2020, 16:53

SSP: Krivična prijava protiv Obradovića je nova faza obračuna vlasti sa neistomišljenicima

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je pokretanjem krivičnog postupka protiv lidera Dveri Boška Obradovića vlast ušla u "novu fazu" zloupotrebe institucija u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) podnelo krivičnu prijavu protiv Obradovića i još tri osobe zbog incidenta do kojeg je došlo ispred Skupštine Srbije kada je napadnut poslanik vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << većine Marijan Rističević.

SSP je u saopštenju ocenila da su "sve maske pale" nakon što su poslanici Srpske napredne sztranke (SNS) Aleksandar Martinović i Marija Božić štrajkovali glađu sa zahtevom da se tužilastvo oglasi povodom tog incidenata, "u kojem je nastradao sako Marjana Rističevića i ponos Zlatibora Lončara".

Naglasili su da u Srbiji tužilastvo nisu u funkciji zaštite prava građana, već predstavljaju servis, koji ispunjava želje i zahteve SNS.

To, kako su naveli, objašnjava zašto nije pokrenuta istraga protiv poslanika SNS Vladimira Đukanovića zbog organizovanja bakljada za vreme zabrane kretanja, zašto državna tužiteljka Zagorka Dolovac "uporno ćuti" na dokaze o mahinacijama u fabrici "Krušik", kao i o slučaju rušenja u beogradskom kvartu Savamala.

"Primeri dvostrukih standarda u Srbiji su svuda oko nas. Zato smo u slobodnom padu na svim listama koje govore o vladavini prava. Jasno je da u Srbiji očigledno jedan zakon vazi za građane, a drugi za sve koji u džepu imaju člansku kartu SNS-a", zaključio je SSP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.