Radulović i Obradović s građanima o koaliciji, inicijativi za smenu vlasti i gradskim problemima

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović i Obradović s građanima o koaliciji, inicijativi za smenu vlasti i gradskim problemima

Lideri pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i Dveri Boško Obradović danas su u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu razgovarali s građanima uz čaj o razlozima formiranje njihove koalicije, kako će nastupati posle izbora, inicijativi za razrešenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije, ali i brojnim gradskim problemima.

Njih dvojica su istakli da jesu ideološki različite partije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da ne kriju razlike, ali da su uz civilizovan dijalog postigli dogovor oko ključnih stvari važnih za Beograd i celu Srbiju i da žele da se bore protiv partokratije i korupcije koja "izjeda Srbiju".

"Ova koalicija je izazvala veliku buru na srpskoj političkoj sceni jer nikome ne odgovaramo. Imamo dve kolone na ovim izborima - kolonu sadašnje vlasti SNS i njhovih satelita i imamo kolonu prethodne vlasti i raznih derivata DS-a. Ovo je jedina različita kolona od te dve. Mi smo treća opcija koja ugrožava i jedne i druge", rekao je Obradović.

On je rekao da ugrožavaju te dve kolone, jer mnogo je gradajan koji nisu za Vučića, ali nisu "ludi" ni da se vraćaju u prošlo vreme.

Upitani o tome s kim mogu sarađivati posle izborom budući da se mnogi od njih ograđuju, Saša Radulović je rekao da saradnja nije moguća sa SNS i onima koji su sa njima u vlasti na bilo kom nivou.

On je ponovio da je preduslov za saradnju posle izbora ;potpuna transparentost rada države koja može da se prevede u dve kratke reči - "Ne kradi".

"Pokušavamo da pobedimo na izborima i budemo ti koji formiraju vlast i želimo da postavimo ovaj ključni uslov u politici", rekao je Radulović.

Govoreći o inicijativama pokrenutim u parlamentu o razrešenju Vučića i izglasavanju nepoverenja vladi Obradović je rekao da su podnošenjem te inicijative želeli da testiraju nekoliko stvari - medije koji su prećutali da je inicijativa podneta i opoziciju, ondosno da vide ko će ih iz opozicije podržati.

On je kazao i da na podršku još nisu naišli, ali da su podnošenjem inicijative istakli da parlament ne radi iako ima na više desetine predloga koji čekaju razmatranje.

Lider Dveri je rekao da vlast želi da uguši glas i bilo kakvu kritiku u Skupštini za vreme beogradskih izbora.

"Sve u Srbiji mora da stane i da se sakrije ne bi li trajala samo propaganda vlasti dok svi drugi moraju da budu skrajnuti u ćošak", dodao je Obradović.

Radulović je naveo da skupština nije radila ni za vreme predsedničkih izbora i da je to neverovatno obrazloženo - da bi parlament time uneo nestabilnost u društvu.

On je kazao da bi bilo dobro da dođe do vanrednog zasednja i da se raspravlja o njihovoj inicijativi i ukaže na ono loše što radi vlast, ali da za to moraju da dobiju i podršku opozicije.

Obradović i Radulović su sa građanima razgovarali i o Kosovu i ustavnim promenama, a Radulović je ocenio da nijedna promena Ustava Srbije ne dolazi u obzir ako je njen cilj izacivanje Kosova iz premabule.

On je ocenio i da EU ne zanima ni sloboda medija ni ljudska prava već samo priznavanje Kosova.

Tokom razgovora uputili su niz kritika i na uvođenje Busplus sistema u javni prevoz, kao i na "pljačke" javnih preduzeća, a kao primer naveli Gradsko saobraćajno preduzeće GSP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulović i Obradović s građanima uz čaj: Izazvali smo buru

Izvor: N1 televizija, 15.Feb.2018

Lideri pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i Dveri Boško Obradović danas su u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu razgovarali s gradjanima uz čaj o razlozima formiranje njihove koalicije, kako će nastupati posle izbora, inicijativi za razrešenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izglasavanje...

Nastavak na N1 televizija...

Sirotinjski RTS i čaj sa DJB i Dverima

Izvor: B92, 16.Feb.2018, 10:03

Beograd -- Lideri pokreta Dosta je Bilo Saša Radulović i Dveri Boško Obradović u “Direktno sa Filipom“ na B92.net pričali su uz čaj o beogradskim izborima...Radulović i Obradović, koji su se u razgovoru sa Filipom Čukanovićem prvi put zajedno pojavili u medijima, pričali su o razlozima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.