Protesti protiv Parade ponosa

Izvor: RTS, 27.Sep.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti protiv Parade ponosa

Na beogradskom Trgu Republike, građani, aktivisti i pristalice Pokreta "Dveri" održali su protest protiv Parade ponosa. Jedan od predstavnika "Dveri", Boško Obradović najavio je za nedelju novi protest, ukoliko bude održana Parada ponosa.

Organizatori Prajda ranije su najavili da će šetnja u okviru te manifestacije biti održana u nedelju u centru Beograda, dok nadležni još uvek nisu saopštili konačnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odluku o zabrani ili održavanju Prajda.

Pokret "Dveri" prethodno je na Trgu Republike održao protest sa koga je zatraženo da se Prajd ne održi.

Predstavnik "Dveri" Vladan Glišić pozvao je okupljene na miran i nenasilan protest, poručivši Birou za koordinaciju službi bezebdnosti da "ne proziva okupljne zbog gluposti - gej parade".

Na skupu je prikazan i ruski film "Sodoma" koji, kako su organizatori rekli, ukazuje na poguban uticaj promocije homoseksualizma na decu i porodične vrednosti.

Glišić je pre početka skupa rekao da je kampanja "Dveri" bila uzbunjivanje javnosti, odnosno "da ljudi shvate da priča o gej paradi nije priča o ljudskim pravima".

"Ovo okupljanje treba da ohrabri građane Srbije da javno kažu svoj stav koji je većinski - da ne treba da bude gej parade", rekao je Glišić.

Dodao je da ovo nije "homofobično okupljanje već okupljenje protiv LGBT aktivista koji pokušavaju da uvedu totalitaranu ideologiju u naše škole i kuće i da nas dovedu u situaciju da porodične vrednosti više ne budu glavne vrednosti u Srbiji".

Predstavnik "Dveri" Danilo Tvrdišić kaže da je protest organizovan kako bi se žaštitila deca od agresivne promocije ideologije homoseksualizma.

"Dveri su ovde danas, jer želimo jasno i precizno da poručimo vladi Srbije da je zaslaganje za gej paradu i upšte promocija homoseksualnih prava protuvustavno delovanje", rekao je Tvrdišić.

Prema njegovim rečima, to zalaganje nema nikakve veze sa ljudskim pravima, već obrnuto - "predstavlja atak na većinu građana i tradicionalne vrednosti".

Na odvojenom skupu, ispred Saborne crkve u Beogradu, grupa građana pevala je crkvene pesme.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.